Trofej "Hercules Victor" - gladijatori osvojili naslov najbolje gladijatorske škole

bodez_ikona
Trofej "Hercules Victor" - gladijatori osvojili naslov najbolje gladijatorske škole

Trofej "Hercules Victor" - gladijatori osvojili naslov najbolje gladijatorske škole

Dana 03.06.2017 pulski gladijatori, članovi udruge "Spectacvla Gladiatoria", pod imenom "Ludus Histrus", ponovno su prisustvovali u međunarodnom natjecanju gladijatorskih škola "Hercules Victor" u Tivoliju, Italija. 

Kao prošlogodišnji pobjednici, odnosno, nositelji naslova najbolje gladijatorske škole, ove godine naši gladijatori su sudjelovali kao branitelji naslova. U konkurenciji s ostalim gladijatorskim školama, naslov su uspješno obranili, te time osigurali prvo mjesto i titulu nabolje gladijatorske škole za 2017 tu godinu.

Samo natjecanje "Hercules Victor" je organizirano od strane udruge "Idi Adrianensi" iz Tivolija, Italija i kulturnog je tipa, gdje žiri sastavljen od renomiranih talijanskih stručnjaka iz područja rimske povijesti i povijesti gladijatorskih borbi, donosi ocjenu ukupnog prikaza gladijatorskih borbi na osnovu 3 uvjeta: znanje i kvaliteta teksta koji voditelj prezentacije iskazuje, autentičnost opreme gladijatora te kvaliteta same gladijatorske borbe. Trofej koji se dodjeljuje za pobjedu je prijelaznog tipa, i prelazi s prošlogodišnjeg na ovogodišnjeg pobjednika.

Naši gladijatori su ponovno dominirali u sve tri kategorije te ponovno osvojili naslov najbolje gladijatorske škole. Trofej "Hercules Victor" tako je vraćen u Pulu, te može se pogledati kao izložak u suvenirnici pulske Arene. 

Ovogodišnjom pobjedom su naši gladijatori automatski osigurali sudjelovanje u natjecanju za 2018-tu godinu, te ukoliko taj naslov obrane i slijedeće godine (treći put za redom) trofej dolazi u stalno vlasništvo gladijatorske škole, što je velika motivacija našim gladijatorima koji nastavljaju naporno trenirati i dodatno usavršavati svoje vještine i prikaze kako bi bili još bolji.

Spectacula Gladiatoria

About Us

We are association Spectacula Gladiatoria. Our main purpose is to organize historic roman events. Tickets are available daily at the entrance to the Arena. If you have any questions feel free to contact us.

Tickets